Tochtverslag: Stoverijwandeling – december ’19

Ik hoor aan de vele commentaren, goede natuurlijk, dat voor vele Smokkelaars de jaarlijkse stoverij wandeling een eerste aanzet is naar een sfeervolle Kerst. Dat is leuk om te horen.
We waren met 36 (!) wandelaars samen gekomen aan restaurant”Siphon”. We hadden, als ik me goed herinner ook 4 viervoeters mee die het heel goed met elkaar konden vinden.Het was een mooie zaterdag namiddag: droog weer, geen wind en een aangename temperatuur voor december. De tocht van 10 km werd gemoedelijk en niet te vlug gestapt zodat iedereen kon genieten, blije gezichten. Mooie landschappen, eerst langs het Schipdonk kanaal daarna landelijke weggetjes. Er hing in Damme een warme sfeer bij ons natje daar, eigenlijk jammer dat we maar een halfuurtje hadden. Voor de terugkeer namen we een stuk Tijl Uilenspiegel route langs de Damse vaart wat mooie plaatjes/zichten opleverde. In de verte, links van ons, zagen we de lichtjes van de haven van Zeebrugge.
Allen wisten we dat dit gedeelte reeds geslaagd was. Bij aankomst in St Jozef was de sfeer uit Damme terug. Een lekker wijntje, biertje als begeleider van ons stoverij friet was ook geslaagd.
Volgend jaar zaterdag, 12 december ’20 hernemen we onze kerst wandeling, waar is nog niet beslist maar op tijd en stond zal dit worden gecommuniceerd op onze website en onze maandelijkse nieuwsbrief.
Vooraf hebben we nog op zaterdag, 20 februari ’20 onze hutsepot wandeling in Moerbeke, het Heidebos. Ook warm aanbevolen.

Martine D’hooge en Luc Dauwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *