Gezinssport Vlaanderen – Familie fit

We zijn er allemaal van overtuigd dat we best tijd maken om te bewegen, maar komen niet altijd toe aan onze 20 à 30 minuten beweegtijd per dag. Voor kinderen mag dat bovendien gerust het dubbele zijn. Familie Fit daagt jou en je gezin uit om samen, van thuis uit, voldoende te bewegen.

Familie Fit daagt je uit!

Familie Fit daagt je uit in verschillende sportieve gezinsuitdagingen, je krijgt beweegtips met leuke filmpjes, kijkwijzers en ‘oefeningen’ én je maakt kans op sportieve prijzen.

Hoe werkt het?
In dit filmpje tonen we jou stapsgewijs hoe je aan de slag gaat met Familie Fit.

  1. Maak een Familie Fit-profiel aan voor jouw gezin. Als gezinshoofd kan je meerdere gezinsleden aan jouw profiel toevoegen. De beweegminuten van alle gezinsleden worden opgeteld in het gezinsprofiel. Je kan bovendien per gezinslid afzonderlijk het aantal beweegminuten filteren en nagaan wat ieders aandeel in de actieve gezinsactiviteiten is.
  2. Voeg je beweegactiviteiten toe via de ‘activiteitenknop‘ bovenaan in je profiel of maak via je smartphone connectie met de Google Fit-app en log je beweegactiviteiten automatisch. De Google Fit-app vind je in de Play Store op je smartphone.
  3. Hoe meer beweegminuten je gezin logt, hoe meer virtuele medailles je zal verdienen. Doe je ook mee aan onze gezinsuitdagingen? Dan verdien je extra minuten, een unieke ‘virtual badge’ en maak je kans op sportieve prijzen!
  4. Wil je nóg meer bewegen, maar weet je niet goed hoe je hier als gezin aan begint? Familie Fit informeert je over (de voordelen van) sport en bewegen. Bij ‘beweegtips‘ vind je interessante artikels over sport en bewegen, ingedeeld per thema en naar de leeftijd van je kind.

Nieuw! Je kan nu ook connectie maken met Strava en je Strava-activiteiten automatisch laten verschijnen in je Familie Fit-profiel. Gebruik hetzelfde mailadres voor je Strava- en Familie Fit-account.
Bekijk hier het instructiefilmpje om connectie te maken met Strava.

DOE MEE MET FAMILIE FIT!

Samen bewegen: leuk en belangrijk!

Voldoende bewegen heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en zorgt voor een positieve ingesteldheid. Het bevordert zowel de algemene gezondheid als de mentale en sociale ontwikkeling.

Voor kinderen is het des te belangrijker om te bewegen en te spelen. Door met andere kinderen te spelen leren ze omgaan met regels, met winst en verlies en leren ze nieuwe vrienden te maken. Het belangrijkste echter is dat kinderen plezier beleven aan sporten en bewegen. Als (groot)ouder kan je mee bijdragen aan deze plezierbeleving.
Maak tijd om als gezin samen te bewegen! Het verstevigt de onderlinge banden, het is plezant en je geeft als ouder het goede voorbeeld!

Genoeg bewegen: hoeveel is dat dan?

Je ‘moet’ genoeg bewegen: dat advies hoor je overal. Maar weinigen zeggen erbij wat ‘genoeg’ is. Gezond Leven plakte er met de bewegingsdriehoekcijfers op, zodat je precies weet wat je te doen staat. Voor alle leeftijden geldt de regel: beweeg het grootste deel van de dag licht intensief.

De bewegingsdriehoek en bijhorende beweegnorm werden als uitgangspunt gebruikt voor de invulling van het beweegprogramma Familie Fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *