Rondwandeling in Maldegem vanaf Stroo’s. (Café De Vierweegse)

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2914550

Café de Vierweegse ligt er deze zondagmiddagverlaten bij, rolluiken naar beneden, parking verlaten. Het was ooit anders.

Langs de Butswervestraat stappen we richting Koning Albertlaan, we steken over en gaan vervolgens rechtdoor verder, nog steeds Butswervestraat. Er waait een koude noordenwind maar er is gelukkig ook een beetje zon. Op De Heirweg gaan we richting Donk maar voor het centrum slaan we linksaf op het vernieuwde tracé van de GR 131 Brugse Ommeland – Ieperboog. Hier hebben we de wind in de rug en dat scheelt. We steken de Brugsesteenweg recht over, dan links Veldstraat en eerste rechts Barbaraweg. Op de Francis De Meeuslaan rechts en direct links Van Strydoncklaan. Oude boerderijtjes werden overal omgetoverd tot kollossale woningen. Slechte tijd? Hier zeker niet! De Oude Burkelslag laten we links liggen, we slaan even verder af, links de Goebilkstraat in. Na een poos gaat die over in een onverharde weg. Het werd hoog tijd na al het asfalt. Als we opnieuw op asfalt komen gaan we rechts (het is te koud voor een ijsje, maar wie er, in betere tijden, zin mocht in hebben gaat hier rechtdoor tot aan de Reinaardshoeve en vervolgt daarna dan op de Oude Burkelslag naar rechts). Een smal paadje doorheen de weiden brengt ons even verder op de Oude Burkelslag. Hier rechts en voor we aan het kapelletje van het Vossenhol komen, opnieuw rechts, Oude Burkelwegel. Met een scherpe bocht gaan we over de Meerschootbeek en komen terug op het geasfalteerde deel van de Oude Burkelwegel. Op het eind links in de Holleweg. Bogaardestraat oversteken en aan de overzijde, links, naast een statige oprit, een graspaadje in evenwijdig aan de oprit. Laat je niet afschrikken dit is geen privédomein. Op het eind links meedraaien. Het smalle paadje van vroeger werd proper opgekuist en is nu ruim 2 m breed. We komen aan een hek, gaan erdoor en komen in de Pollepelstraat. Direct rechts, voorbij enorme paardenstallen de Hertekamp Boschwegel in. Die brengt ons na een aantal kronkels in de Kleine Bogaardestraat waar we rechtdoor gaan in de Oude Kasteeldreef. We steken opnieuw de N 9 over die hier Koningin Astridlaan heet. Langs de rand van het kasteelbos wandelen we naar de Brugsesteenweg, steken rechtdoor over en volgen de brede dreef naast het kasteel van Reesinghe. Steeds rechtdoor, met een brede bocht richting TC het Lobbeke, maar daarvoor gaan we links een grasweg in die ons terug in de Butswervestraat brengt. Rechts, en na een paar honderd meter zijn we terug aan de Vierweegse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *