Maldegem-Adegem – Buiten de Wereld (10km)

 

 

 

 

 

Vertrek aan de Sint Adrianuskerk in Adegem.
Parkeerplaats ter plaatse.

We verlaten de parking aan de kerk en gaan naar rechts, even verder slaan we links af naar de wijk en stappen tot aan de Hillestraat en slaan daar rechtsaf.
In de bocht staat op de sokkel Onze-Lieve-Vrouw van de weg, vroeger gekend van de autowijding.

We volgen de baan en slaan even verder links af richting Molenstraat, na enkele bochten slaan we rechtsaf naar de Windvang, daar zien we aan onze rechtse kant het Veldkruis van Adjudant Charles Lagasse de Locht, gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog.
Einde Windvang vervolgen we de weg en even verder slaan we linksaf waar we na een stukje wandelen het Canadamuseum passeren.

Even verder slaan we rechtsaf Staalijzer waar we na een eindje linksaf slaan in een wegel. Na een bocht rechts en links komen we op de Vulderstraat uit, daar rechtsaf tot aan de Appelboom om daar de straat schuin over te nemen Onderdijke.

Na een eind stappen slaan we rechtsaf Onderdijksewegel waar we even verder een mooi rustplaatsje vinden, afgezaagde boomstammen ideaal voor een hapje en drankje.

We stappen verder en slaan even verder linksaf naar Verbranden Bos tot aan de baan en gaan rechts verder, we slaan de wegel in aan de linkse kant die uit komt op de Weide; Einde Weide gaan we naar rechts om even verder links af te slaan en terug in het dorp van Adegem te komen .