Uilenspiegelpad

uilenspiegelpad embleemWandelen in het land van Uilenspiegel: meer dan 350 km wandelgenoegen in eigen streek

 

De streek-GR Uilenspiegel is een grensoverschrijdend lange afstandswandelpad door Oost- en West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen in Nederland. Je wandelt door het vlakke land van polders en kreken, bossen en weiden, kastelen en pittoreske dorpjes. Knotwilgen, rietkragen en imposante waterpartijen sieren je tocht.

Meetjesland-grenspaal-30%

De hoofdroute is een lus van 160 km en rijgt in het noorden de markante plaatsen Damme, Het Zwin, Sluis, Oostburg en Terneuzen aan elkaar. In de omgeving van Boekhoute verlaat je het polderlandschap en meer naar het zuiden maak je kennis met de Lembeekse bossen, het provinciaal domein Het Leen en het Drongengoedbos. Aan de rand van Brugge maak je kennis met het domeinbos Rijckevelde en Abdij van Male. De krekenvariante (50 km) wijst je de weg van de Damse vaart naar Watervliet via het pittoreske Aardenburg en het piepkleine Sint-Jan-In-Eremo.

Grote Routepaden heeft een kaart van de volledige route uitgebracht op schaal 1/50000.

Uilenspiegelpad kaart

Deze drie delen van de Uilenspiegelroute zijn bovendien gekruid met twintig lusvormige wandelingen, ‘Kringwandelingen’ genoemd, elk over een afstand tussen de 10 en 25 km met mogelijkheid tot inkorten.
VJH Trekkersgroep De Smokkelaars, die trouwens instonden voor beide realisaties, heeft i.v.m. deze kringwandelingen een wandelgids uitgegeven.

De kaart is te koop voor 8,00 € (7,20 € voor GR-leden),de wandelgids kost 4,00 €. Wie beide samen aanschaft betaalt 10 €.

De brochures zijn te koop via johan.maenhout1@telenet.be
of 050 71 39 22.

WIM_7964_HDRP0008315