GR 128 Etappe 7 – Eppegem – Wespelaar 33,8km

Wandelkaart: http://afstandmeten.nl/index.php?id=2744436

Volgens topogids én Osmand 23.5 km

Aan de achterzijde van het station vinden we café Harlekijn, deur op de hoek, precies zoals in mijn herinnering. Ooit kwamen we hier verzopen toe na een GR-tocht Wespelaar – Eppegem. Het water liep buiten uit het café, zo nat waren we. Ook voor vandaag voorspellen ze regen!

Via een fietspad bereiken we de dijk van de Zenne. Het is ideaal wandelweer, een graad of twintig en half bewolkt. We verlaten de dijk, komen even verder voorbij het Rubenshuis en bijhorende watermolen. Prachtig optrekje, Rubens verdiende blijkbaar goed zijn boterham! 

We gaan onder de E19 door en komen in Elewijt aan een wandelboom op de splitsing van GR Dijle en GR 128. We ronden Elewijt, stappen langs rustige asfaltbaantjes verder naar het Schiplakenbos met bijhorend kasteel. Schiplaken zelf ligt er rustig bij, een paar mensen op straat, veel nieuwbouw, geen café. Het is trouwens toch nog te vroeg. 

Al rap zijn we buiten het dorp, lopen een stukje langs het kanaal Leuven – Dijle, gaan over de Hellebrug naar de andere kant. Het lokaal van de Brugtrappers is gesloten; op vrijdag wordt er niet getrapt, maar gestapt!

Voorbij Hever eten we een boterham op een bankje nabij een visvijver en kort daarna komen we op de oever van de Dijle. De wandelboom duidt de streek GR-Dijle aan en de GR 12, maar van GR 128 is geen sprake, toch wel, op de derde pijl staat GR 128 => 4 km.  Zijn we verkeerd gelopen? Of is de tekst achterhaald? We volgen de kronkelende Dijle tot in Rijmenam, steken de brug over en in de eerste straat rechts beloofd Osmand ons een café. Het is meer dan dat. “ Afspanning De Wed, Welkom in de wereld van het Paard”, zoek maar eens op, met gezellig terras en lekker bier, je kunt er zelfs eten! Een man aan een naburig tafeltje, op wandel met zijn hond, voorspelt dat het om 4 uur gaat regenen. Het moet lukken om dan aan het station te zijn.

We steken opnieuw de brug over, lopen een kilometer langs een drukke baan, voorbij het Hollakenkasteel, alvorens we rechts een fietspad opgaan. Tot Haacht is het afwisselend verhard en onverhard door de velden met plukjes bos her en der. We kruisen de N 21 en voor we het weten staan we langs de spoorweg. Nog anderhalve kilometer naar het station van Wespelaar. Kwart na drie stappen we het café rechtover het station binnen. Nog drie kwartier voor de trein komt.

Als we een paar minuten voor 4 buitenstappen begint het te druppelen!