Gr128 etappe 14: Tielt – Deinze 25km

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2800334

Corona wordt weer heviger. We besluiten om eens op zaterdag te proberen en dichter bij huis. Zo vermijd ik overvolle bussen met schoolgaande jeugd en vermijden we ook de studenten in Leuven, Brussel en Gent bij het terugkeren op vrijdagavond.

Maar ook op zaterdag loopt niet alles op wieltjes. In Lichtervelde heeft mijn aansluiting naar Tielt 8 minuten vertraging en dat loopt op naar 13. Ondertussen staat Jef, die sowieso al vroeger zou aankomen, te schilderen op het perron in Tielt.

Osmand toont een stippellijntje langsheen de spoorweg en we raken inderdaad op GR. Met een grote bocht lopen we om een enorm bedrijf, Latexco, een matrassenfabriek! Vlak voor de Poelberg laat de bewegwijzering te wensen over en we raken er niet wijs uit; lopen vast in de weide. We besluiten de verharde weg verder te volgen, maken een ommetje en komen  terug op rood-wit bij de OLV-kapel en grot op de Poelberg. Voorbij de windmolen, even verder, komen we in een natuurgebied, het Meikensbos. Het lijken wel de Hoge Venen: bossen, een graspad met een houten slagboom met GR-tekens en complete rust. Daarna rustige betonwegen tot in de nabijheid van Aarsele waar we weer overschakelen naar onverhard, bijna tot in Wontergem. Daarna komt nog een mooi knuppelpad en zo belanden we in Grammene. Geen café, dus picknicken we rechtover de kerk op de trappen van een enorme villa. Er resten ons nog een zeven kilometer naar Deinze, onverhard op een smal paadje langs een oude Leiearm.

Prachtige wandeling met het grootste stuk onverharde paden sedert lang, en in Deinze vinden we een coronaproof terrasje!