GR 128 Etappe 3 – Gent Dampoort- Destelbergen-Wetteren 24km

 

Wandelkaart: http://afstandmeten.nl/index.php?id=2713190


Vanaf het station van Gent Dampoort volgen we terug de variante naar Destelbergen; door het Groot Begijnhof, het landschapspark Sint-Baafskouter, voorbij het Bergenkruis naar het centrum van Destelbergen waar Bruin de Beer en Reinaert de Vos ons opwachten.
Onderweg in Sint-Amandsberg hadden we nog een ontmoeting met een oud GR-Lid, Chris, de echtgenote van Jo (den Hollander) is er op stap met de kleinkinderen. Oudere leden zullen zich hen vast nog herinneren van op de bus.
We ronden het gemeentehuis. Bij de weg naar de sportvelden staat een verbodsteken, een fietser maakt rechtsomkeert, maar het hek staat weggedraaid, dus…
Bij de voetbalvelden wordt er getwijfeld, rechtdoor? Het hek is op slot. Na wat zoekwerk en wat klauteren door netels en bramen raken we op het pad langsheen het Damvalleimeer. We stappen er in een grote bocht omheen en steken de E17 over, aan de linkerzijde van de weg. Om één of andere reden slaat mijn gsm uit. Waarom, God weet het, en waarschijnlijk zelfs hij niet! Beneden aan de oprit van de brug staat een rood-wit kruis dus gaan we links.
Verkeerd natuurlijk, Laarne ligt helemaal de andere kant op. Terug, kilometer extra, voorbij het kruis, tot we een eind verder de tekens van aan de rechterzijde weer zien opduiken. We hebben blijkbaar een afslag gemist aan de rechterzijde tijdens het afdalen van de brug. Zou de medewerker van GR hier aub ook een teken aan de linkerzijde willen zetten. Langs smalle paadjes vervolgen we onder de R4 door omheen de Meerskantpoelen, een mooi natuurgebied. Op een bankje eten we een boterham.
Laarne is nu niet meer zo veraf. Het kasteel is open maar het is er zeer rustig.
In het centrum vinden we een terrasje, de trappist smaakt, en afstand houden is niet moeilijk want we zijn er praktisch alleen.
Verder gaat het door de velden; veel boomkwekers hier.
Bij een veld vol bloeiende begonia’s in alle kleuren zien we een afslag rechts. Wij weg… geen tekens meer… en we gaan de verkeerde kant op, Wetteren ligt achter ons???
We keren om. Bij het kruispunt nog eens goed gekeken: GR 128 gaat rechtdoor, GR 122 gaat rechts! Stom, weer anderhalve kilometer extra.
Voorbij een bedrijvenpark komen we op de Scheldedijk. We hoeven er gelukkig niet lang te blijven want sommige fietsers vinden uitwijken erg lastig. Via een klein parallelpaadje komen we aan Wetterenbrug, het station is binnen bereik.
Het was een mooie afwisselende wandeling, maar met aanlooproutes en verkeerd lopen halen we toch ruim 30 km.