GR 128 Etappe 4 – Wetteren – Oudegem 28 km

Wandelkaart: http://afstandmeten.nl/index.php?id=2716384

GR 128 Wetteren – Oudegem. 


Rond negen uur starten we aan het station van Wetteren. Er is regen beloofd, maar voorlopig blijft het droog. Van het station stappen we richting Schelde en eenmaal over de brug volgen we de oever langs het fietspad. 
Aan de overzijde vormt de kerk met zijn smalle hoogbouw en spitse toren, samen met een voormalig fabrieksgebouw, nu appartementen, een schril contrast met de horizon. 
Aan de voetgangers- fietsersbrug staan we boven voor een versperring. Terug dan maar, oversteken is echt geen optie.
We volgen nog een stuk de Schelde, gaan dan landinwaarts om de Oude Schelde op te zoeken. Mooi natuurgebied, moerasgebied, eenzaam en verlaten, we zien geen kat. Bij Schellebelle komen we terug op de Scheldedijk, maar niet voor lang. We verlaten de dijk algauw, schakelen over op de dijken van het Sigmaplan. Prachtig natuurgebied!
Als we weer op de Scheldedijk komen is het hoog tijd voor een hapje. Daarna een grote bocht langsheen de Schelde en daarna richting domeinbos Berlarebroek en verder naar het Donkmeer. Rondbuikige vissers turen strak naar hun dobber, kijken op noch onder terwijl rondbuikige GR-wandelaars passeren.
Daarna volgt het Berlarebroek, prachtig, enig mooi natuurgebied met veel stilstaand water, en .. muggen… Mijn kuiten staan nog gespannen, niet alleen van de kilometers maar ook van de vele muggenbeten. Dagen nadien krab ik nog.  
Na een stuk open veld, waar het ook begint te regenen, het is tenslotte de Waterhoek, komen we aan het veer van Appels. De veerman laat op zich wachten, is ook helemaal niet vriendelijk, maar brengt ons naar de overzijde. Geen van ons tweeën weet nog wat stroomopwaarts of stroomafwaarts is en vragen aan de veerman is geen optie. Er volgt nog een stukje doorheen akkerland en net op tijd zijn we in het station van Oudegem.

Nog tijd om de pijpen aan de broek te ritsen en daar is de trein , rechtstreeks naar Brugge. Weliswaar met de nodige stops!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *