Wandelen in coronatijden: Leuven – Kessel-lo

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2835235

Sinterklaas had zich zijn feestdag wellicht ook anders voorgesteld dit jaar, maar ook voor hem gelden de coronaregels en mocht hij de kinderen niet in groten getale samen bezoeken. Gelukkig beschikt de man over wat speciale talenten die hem toelieten zijn jaarlijkse triomftocht langs de kinderharten tot een goed einde te brengen. Wij van onze kant gingen op zijn feestdag met een viertal stappers richting Kessel – Lo voor een verkwikkende Sinterklaaswandeling. Hiervoor namen we eens de achterkant van Leuven station als uitvalsbasis en namen de dagstapper Kessel-Lo als leidraad voor onze tocht.

Net buiten het station komen we Jeugdherberg “De Blauwput” al tegen, die helaas ook al niet gonst van bezigheid door corona. Het is (altijd!) perfect wandelweer: een fris temperatuurtje en een winterzonnetje boven ons hoofd. Al na enkele km bevinden we ons in mooi lichtglooiend buitengebied. We zien de Abdij van Vlierbeek liggen en besluiten even te gaan loeren. De eeuwenoude site met een flinke portie geschiedenis is een ware oase van rust. Enkele jonge gezinnen vonden hier een toch wel unieke plek om te wonen.
We vervolgen onze tocht en beklimmen al gauw een lichte helling in het Lindenbos. Onder enkele joggers herkennen we zowaar Jeroom en Elodie “oewadraennogeentwa” .

We eten in dit bos een boterhammetje op een omgevallen boom. Geen enkel restaurant kan die sfeer bieden… Hoewel Stad Leuven op een boogscheut ligt zal onze wandeling toch heel wat bos te bieden geven.

Het Chartreusebos is dan ook een leuk vervolg van onze tocht, al moeten we hier en daar toch wat vragen stellen bij woningen die de status van boshutje ruim overtreffen. Bij het verlaten van dit bos komen we zowaar voorbij een wijngaard. (Domein Chartreuseberg voor de liefhebbers) Er staan enkele flessen op een ton tentoongesteld die helaas leeg zijn.
In de buurt zijn wel meer landbouwers die in Hagelandse wijn een toekomst zien.

Het volgende bos is het Begijnenbos die een heus “Sukkelpad” heeft.
We kunnen ons daarbij wel wat voorstellen gezien de hellingsgraad.  We gaan ook de Kesselberg op, een archeologische site die ons een mooi uitzicht geeft op Leuven en omgeving. Bij de afdaling gaat het weer langzaam richting Leuven. 

Als afsluiter gaan we wel nog door het Provinciale domein van Vlaams-Brabant. Dichterbij het station lopen we nog langs wat “Street art” die de grauwe gevelplaten wat opfleuren. De teller staat op 17km. We laten ons nog een pintje smaken op het Martelarenplein, niet op een terras van herberg helaas. Pintje = Blekske bier uit de lokale supermarkt. En dat in de schaduw van de brouwerij Stella Artois. Man toch…

Dino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *