Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zondag, 2 oktober ‘ 22 – Namiddagwandeling – Ryckevelde

2 oktober 2022 @ 13:30 - 18:00

 

We starten onze wandeling door het Ryckeveldebos om van daar via de Loweide de oude spoorwegbedding tussen Maldegem en Brugge te bereiken.  Ondertussen passeren we langs het voormalige Dominicatessenklooster Engelendale waarvan de ontstaansgeschiedenis teruggaat tot 1284 maar waarvan helaas weinig van de oorspronkelijke gebouwen zijn overgebleven.

Na een stop langs de oude spoorwegbedding begeven we ons naar natuurreservaat Gemene Weidebeek dat we bijna volledig aandoen om zo bij hoeve Hangerijn te belanden, een ontmoetings- en belevingshoeve voor mensen met en zonder beperking.

Van daar gaan we door het Paalbos, komen terug aan de oude spoorwegbedding die we een eindje volgen om even later aan de Schobbejakshoogte te komen die we doorkruisen.  De Schobbejakshoogte is een in België zeldzame landduin en ontstaan in de laatste ijstijd.  Schobbejakken waren dieven en struikrovers die er zich schuilhielden.
Na nog een stukje Ryckeveldebos bereiken we terug de parking, ondertussen hebben we 12 km in de benen.  Een topwandeling in de groene rand rond Brugge.

Samenkomst: om 13U30 aan het  Oud St-Jozef,  Mevr Courtmanslaan 92,  9990  Maldegem, achteraan op  de parking, om vandaar verder te carpoolen naar de start.
Start van de wandeling om 14U00 op de parking voor de hondenlosloopweide, Holleweg te Brugge (domein Ryckevelde)

Tochtleiding : Gaston Regelbrugge en Freddy De Rycke,  via freddyderycke@gmail.com – Tel: 0486 33 40 56

Deelname is gratis voor de leden.
Neem de geldende coronamaatregelen in acht en annuleer als je je ziek voelt.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2022
Tijd:
13:30 - 18:00