Richtlijnen bij het wandelen

Individueel wandelen
Wandel indien mogelijk steeds links van de weg, zo zie je het verkeer aankomen.
Indien er binnen de 30 meter een oversteekplaats is, ben je verplicht om daar de straat over te steken, zoniet steek je de straat steeds recht over. Wandel steeds op het voetpad. Als dit niet aanwezig is, gebruik dan het fietspad of de zijkant van de rijbaan.

Wandelen in groep
Bij het wandelen in groep mogen de wandelaar naast elkaar rechts van de rijbaan gaan, maar ze mogen ook links wandelen, maar dan moeten ze achter elkaar stappen en met minimum 5 personen zijn. Bij het wandelen in groep bij slecht en/of duister weer, dragen de eerste en de laatste persoon reflecterende kledij of een lampje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *