Nieuwjaarswandeling – Lotenhulle-Poeke

Zondagmiddag 14U00 op de parking naast de kerk in Lotenhulle. Massa mensen daar, is dat allemaal voor de wandeling van de Smokkelaars? Gelukkig niet, een deel van de mensen is voor de activiteit van de Kwb.
We starten  met een goed gevulde groep aan de boom waar Guido Gezelle ooit zat te schrijven en stappen het westelijk gedeelte van Lotenhulle.  kapelletjes en Herenhuizen zijn op ons pad.
Bijna goed halfweg passeren we het Poekekasteel aan de voorkant.  Daar haalt bijna iedereen zijn fototoestel boven. Eventjes gaan we langs het Gr pad 129 die richting Kanegem loopt.
In Poeke dorp slaan we af net voor het voormalige Godshuis. Daarachter is de Hondenschool Habitus. Daar ontvangt de voorzitter en Maldegemnaar Marc Basslé ons en wordt er gedronken op het nieuwe wandeljaar. Patricia deelt haar cake uit en drinken er eentje op het nieuwe jaar. Met de nieuwe gezichten worden er de eerste contacten gelegd.
Na de rust komen we aan de zijkant van het Poekekasteel, waar we nog een betere blik kunnen nemen. Zonder aarzelen geeft Carlos een woordje uitleg van het kasteel.
Kronkelend stappen we verder door het bos richting start.

Allen bedankt om zo mooie wandeling met elkaar te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *