Heropstart sportsector – nieuwe regelgeving vanaf 18 mei

Naar aanleiding van de nieuwe beslissingen die de veiligheidsraad op vrijdag 24 april maakte, lijsten we voor u nog even op welke impact dit heeft op jullie clubwerking.

Vanaf maandag 18/05 gaat fase 2 van de heropstart van de sportsector van start. Maar wat betekent dit nu juist? Aanvullend op de eerder genomen maatregelen, is beslist dat groepslessen en/of trainingen in openlucht kunnen doorgaan, op voorwaarde dat:

  • die geen fysiek contact impliceren,
  • ze in georganiseerd verband plaatsvinden, d.w.z. enkel georganiseerd door een club of vereniging,
  • ze in een groep van maximum 20 personen (inclusief lesgever/begeleider), liefst altijd dezelfde, plaatsvinden,
  • er steeds een trainer of een meerderjarige toezichter aanwezig is, en
  • er steeds een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon kan worden gerespecteerd.

Uitgebreide toelichting van deze maatregelen kan u vinden in volgende leidraad. Het kan bovendien een meerwaarde zijn om voor aanvang van de lessen of trainingen een gedragscode (zie onder) te bezorgen aan uw leden, zodat iedereen zich op een juiste en veilige manier kan voorbereiden.

Gedragscodes:

Ook raden wij aan dat, indien u gebruik maakt van publieke ruimte (bv wandeling in natuurdomein), u te informeren bij de lokale overheid of er al dan niet bijkomende voorzorgsmaatregelen genomen zijn betreffende de door u gekozen locatie.

Wij willen iedereen oproepen om op een veilige manier om te gaan met deze maatregelen. Sporten en bewegen is belangrijk, maar niet als het ten koste is van onze gezondheid. In bijlage kan u een warme oproep vinden naar alle sporters. Gelieve dit te verspreiden onder uw leden.

 

Heeft u verder nog vragen over uw activiteiten, aarzel niet ons te contacteren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *