“De Smokkelaars Maldegem” is vzw

Hierbij wat meer nieuws over de vzw die werd opgericht. Voortaan worden de wandelactiviteiten van De Smokkelaars geregeld onder de paraplu van vzw DSM (De Smokkelaars Maldegem) met als ondernemingsnummer 1001.840.447, en als zeteladres Jef Tinellaan 12, 9990 Maldegem. Vroeger was eerder sprake van een feitelijke vereniging.

De structuur van een vzw vraagt wat meer inzet van de bestuursleden, meer structuur en meer formaliteiten, maar dat hebben we er voor over omdat we geloven dat iedereen beter af is. Het wandeldoel is duidelijk en vooral het is niet meer zo dat bijvoorbeeld elke deelnemer aan een wandeltocht in zijn privévermogen kan worden aangesproken als er iets verkeerd gaat. Niet de individuele leden, maar de vzw is nu verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten.

Doordat de wandeltochten met grotere groepen plaatsvinden en ook al eens verder gaan, verhoogt de kans dat er ooit eens iets misgaat. Dat willen we natuurlijk vermijden, maar we willen ook dat iedereen zo optimaal mogelijk beschermd is. 

Voor meer informatie over de vzw en de consequenties kan je altijd Peter Naessens aanspreken op een wandeltocht of je stuurt een e-mail naar info@smokkelaarsmaldegem.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *