Vakantiewandeling: Herrstein – Bundenbach (D)

 

De Novemberwandeling van vorig jaar bracht me onder andere in het Duitse Bundenbach, langs de mooie Huhnsrück wandelroute. We sliepen er toen twee nachten in Hotel Forellenhof. Toen reeds besliste ik dat ik er zou terugkomen als het eens paste, in dit puike hotel te midden van de natuur. Wel dat was nu in augustus al het geval.  Gezien mijn vrouw nu wat meer tijd had wou ze ook wel eens proeven van wat wandelgenot, dus koos ik voor een niet al te zware Huhnsrück etappe Herrstein-Bundenbach, die we vorig jaar ook in de herfst deden. Een goede introductie voor haar en als rodage voor de nieuwe wandelstokken. Waar vorig jaar de waard van het hotel ons vervoer aanbood moest ik hier beroep doen op een taxi naar het middeleeuwse Herrstein. De ochtendzon scheen mooi op de talrijke vakwerkhuizen die een prachtig decor vormde voor de start van deze etappe. De zon die we deze dag zoveel mogelijk moesten vermijden, er werd immers 30°C voorspeld. Gelukkig was deze tocht een afwisseling van zowel verkoelend bos en open ruimte, waar een toch redelijk stevige bries ons ook wat verkoeling gaf. We volgden de uitstekend aangebrachte huhnrück tekentjes op ons gemak en genoten regelmatig van het prachtig zomers landschap. Eerlijkheidshalve dien ik hier wel aan toe te voegen dat de herfst nog schilderachtiger was vorig jaar. De picknick die we meenamen van het hotel lieten we ons smaken. Alleen een terras om een pint te drinken ontbrak nog. Maar in de late namiddag na zo’n 16 km kwam de verlossing: een dordtlessend “Paulanerke”. We sloten de dag af op het buitenterras met wat Duitse gerechtjes, die de kok van dienst super lekker klaarmaakte. Veel kans dat ik nog wel eens passeer daar…

Dino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *