Verslag wandeling in Hoeke


De weergoden waren gunstig gezind voor twintig wandelaars die afspraken in het mooie polder gehucht Poeke.
Storm Odette had twee dagen huisgehouden aan de kust maar op zondagmiddag ging de wind liggen en trokken de buien weg. 
Net gestart, hielden we halt aan het St Jacobskerkje in Hoeke. We leerden er dat het daar een vertrekpunt is voor een bedevaart naar Santiago de Compostella, nl. 2474 km verder. Rond het kerkje, jammer maar niet toegankelijk, lagen honderden St Jacobsschelpen. Een verwijzing naar een recentelijk vertrek van een pelgrim?
Langs de landelijke wegen met volle grachten kwamen we in Oostkerke, gekenmerkt door de kerk met de platte toren. Het deed denken aan Damme, niet veraf.
In de “Knotwilg” namen we op het terras, aan de corona maatregelen denkend, een drankje. Gezellig. We moesten verder: rechtover de kerk namen  we de GR 105 A, een landweg die ons langs het kasteel van Oostkerke bracht, een prachtig omwald kasteeltje. Eens aan de Damse vaart gekomen, gingen we links en terug land inwaarts. We zagen onderweg een info bord die ons leerde over de zee die in de Middeleeuwen tot daar reikte. Interessant!
We hadden ongeveer 10 km op de teller toen het een beetje begon te druppelen. Sommigen gingen onmiddellijk huiswaarts anderen gingen nog voor een drankje.
Het was mooi en deugddoend, de babbeltjes onderweg ook. Met dank aan Freddy en Patricia voor het uitstippelen van de route.

Dank aan Johan Landuyt voor de foto’s.

Een gedachte over “Verslag wandeling in Hoeke”

  1. Het was een heel mooie wandeling waar ik veel mooie foto’s heb kunnen nemen. Graag stuurde ik deze door naar Freddy die ze op zijn beurt voor jullie ook zichtbaar maakt op de site. Bedankt freddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *