Dag van de Trage Weg – Maldegemveld

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2788422

In onze agenda stond 19 oktober aangekruist als “Dag van de Trage Wegen”.  Het is een dag waarop wandelaars, fietsers en ruiters de voordelen van trage wegen in de kijker zetten en er terloops ook aandacht op vestigen van hun bestaan. Ook de Smokkelaars trokken terug de wandelschoenen aan voor een leuk tochtje van zo’n 10 km, netjes uitgestippeld door Freddy. 
Niet voor de eerste keer dit jaar werd er gestart aan café de Salastraete, die ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen de hele dag openbleef.
Na wat uitleg over de huidige corona regels wat betreft wandelen in groep werd er met zo’n 20 wandelaars gestart richting het Maldegem Veld. Het zachte weer was uitstekend om te wandelen. De natuur heeft ondertussen zijn herftskledij aangetrokken. Bomen vertonen een kleurenpalet die mij wel kan bekoren. Hier en daar zien we ook sporen van “Odette”, de storm die onlangs onze contreien aandeed. Ook de landbouwers zijn nog volop bezig met het hakselen van de mais, en laten de velden kaal achter, klaar voor de winter. We komen regelmatig ook andere wandelaars tegen. “En passant” geeft Freddy mee dat met een aantal ingrepen van het Agentschap Natuur en Bos hier de waterhuishouding van Kleit mee onder controle gehouden wordt. We zien dan ook een aantal waterbuffers.  Als we het Jagershof naderen wordt duidelijk dat het vandaag de laatste dag is voor een tweede soort van lockdown. Van ver lijkt er wel een file te staan in het Drongengoed! We kunnen er gelukkig plaats nemen op het buitenterras en iets nuttigen. Daarna gaan we weer het Maldegemveld in om al slingerend langs de paden terug richting Kleit te gaan. Een anders mooi stukje knuppelpad wordt niet aangedaan omdat het door de vochtigheid te glad ligt. Veiligheid voor alles! Enkelen nuttigen nog iets in de Salastraete om deze alweer gezellige wandeling af te sluiten.

Dino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *