Van Rode naar Lot met Francis

Enkele maanden terug volgde ik, samen met mijn vrouw, één van de lokale, uitgestippelde wandelingen hier in onze gemeente Beersel. De trip viel zeer in de smaak, vooral omdat die door enkele, mooi glooiende landschappen trekt.
Ik was al diverse malen uitgenodigd voor een Corona-wandeling hier en daar en wou dan ook eens mijn steentje bijdragen. Zo begon het idee op te borrelen om een treinstapper te organiseren tussen station St-Genesius-Rode op de spoorlijn Brussel-Nijvel en station Lot op die van Brussel-Halle, met een middaghalte aan gescheiden tafels op ons tuinterras om een traditioneel apéroke en een stuutje te nuttigen. Omwille van ‘dé’ maatregelen trokken we slechts met 4 deelnemers per editie op. Het traject bleef natuurlijk wel telkenmale hetzelfde voor mij, maar elke compagnie creëerde zijn eigen sfeer. Het leukst was het samenbrengen van vrienden uit verschillende streken en achtergronden in deze toch bizarre periode. Het beperkt aantal deelnemers liet toe de data min of meer te richten op de weersvoorspellingen van Frank & C°.  Een vroeg lentezonnetje was dan ook telkenmale graag meegenomen.
Ik wil best de wandeling eens post-Corona herhalen voor de Smokkelaars, mochten zij dit willen.
Ook voor jullie in dierbaar Maldegem, waar ik nu in maanden niet meer langskwam : Nog even op de tanden bijten! We komen er wel doorheen!  
(In de stad hier dichtbij leven er schrikbarend veel op straat, die er veel slechter aan toe zijn dan wij…)
 
Francis in Alsemberg
 

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2911361

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *