Gemzenwandeling in Lede

Wandelkaart: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2919888

De eerste zaterdag van april starten we aan het station van Lede een rondwandeling van goed 14 km. We volgen de bordjes van de plaatselijke wandelclub “De Gemzen” .

Ze maakten een grote lus met een paar doorsteken, zodat er wandelingen ontstonden van verschillende afstanden. Je kan alle info terugvinden op hun website “gemzen.be”

In het begin is het even wennen aan de bewegwijzering. Als je niets vindt is het gewoon rechtdoor. Al spoedig lopen we op smalle paadjes tussen de velden. Langs de Molenweg kruisen we de Molenbeek en een eindje verder de Wellebeek. We ronden Wanzele en gaan verder naar Smetlede, veelal over onverharde veldwegen en achterafpaadjes.

In een kapelletje eten we onze boterhammen op, beschut tegen de frisse wind, onder het toeziend oog van O.L.V. Van Vrede. Een paar wielrenners die ons al een paar keer passeerden en riepen “derde keer trakteren” genieten in het huis ernaast van hun trappist maar verdwijnen binnen als ik hen erop aanspreek.

Aangesterkt stappen we verder over stukjes asfalt, maar meestal over onverharde wegen door vers geploegd akkerland en kleine stukjes bos waar de wilde kerselaars uitbundig bloeien. We kruisen opnieuw de Wellebeek. Wandelen langs het Meulewegje, de Molenweg, de Molenstraat en bij een oude boerderij, met molengebouw, genieten we op een bankje in het zonnetje van koffie met dreupel en taart. Meer moet dat niet zijn!

We steken opnieuw de Molenbeek over, lopen er een stukje langsheen, en komen bij een prachtig gelegen café met groot terras aan de Geestervallei. Het ruikt er heerlijk naar pannenkoeken maar hélaas, ze zijn niet voor ons. 

Even verder komen we terug in de bebouwing van Lede en rest ons enkel nog het stukje terug naar het station.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *